Aktualno
03
09
2021

Se vidimo jutri!

Objavil: irimage 0

Le še slab dan nas loči do Pohoda ob reki, ki povezuje. Organizatorji – Modre novice, Zavod za turizem in šport Kamnik ter Zavod za šport in rekreacijo Domžale – upamo, da se vidimo v čim večjem številu.


Da se pohodniki na poti od Kamnika do Domžal oz. obratno ne boste izgubili, smo traso označili z usmerjevalnimi tablami. Naši fantje so danes že na terenu in pridno nameščajo modre table, ki vam bodo kazale pot.

Pohod ob reki, ki povezuje, se začenja ob 7. uri in traja do 13. ure. Vstopni točki za udeležbo na pohodu sta dve, in sicer Glavni trg v Kamniku in Park Martina Krpana v Domžalah. Za prevoz na izhodiščno točko morajo pohodniki poskrbeti sami – več o voznih redih avtobusa in vlaka najdete tukaj.

Na 14-kilometrski trasi bo (vključno z obema vstopnima točkama) 15 postojank, na katerih vas čaka prijetno dogajanje. Na desetih točkah boste dobili tudi žig. Kdor prehodi vso pot in zbere vse žige, dobi modro broško, tisti, ki prehodi pot v obe smeri in zbere dvojne žige, pa dobi zlato broško. Poleg tega je za simpatično darilo poskrbelo tudi podjetje Meso Kamnik. Pohodniki bodo z letakom z vsemi žigi do konca septembra v mesnici Meso Kamnik (Usnjarska cesta 1, Kamnik) lahko prevzeli brezplačno hrenovko.

V sodelovanju s podjetjem Armex bomo na postojankah zagotovili brezplačne plastenke z vodo. Kljub temu vse pohodnike prosimo, da imajo vodo tudi s seboj, kajti količina plastenk je omejena in bo na voljo do porabe zalog.

Za varnost in zdravje pohodnikov bodo tudi letos poskrbeli v Zavodu Medigros. Če bo treba (upajmo, da ne!), bodo oskrbeli poškodovane, dehidrirane …

Da mišice zaradi hoje ne bodo boleče ali celo v krčih, boste tako na obeh vstopnih točkah kot na točki Modrih novic, ki je pod Homškim hribom ob mostu želja, našli brezplačne vzorce Magnesium-Diasporala, ki jih podarja podjetje Vivalis.

Na postojanki Roda bistriških gamsov iz Kamnika boste lahko spoznali taborništvo, se preizkusili v prižiganju ognja na več različnih načinov, se fotografirali v bivaku, narejenem iz dveh šotork, in se gugali na gugalnici, ki jo bodo postavili kamniški taborniki.

Da ne boste zaspani in bo korak lažje stekel, vas bo v Kamniku ob novem mostu (obvoznica) pričakala prikolica Barcaffe z ekipo Bara pri Koširju, ki bo poskrbela za omamno dišečo jutranjo kavo.

Stojnica Študentskega kluba Kamnik je namenjena vsem mladim in mladim po srcu. Tu se boste lahko okrepčali, izvedeli o njihovih projektih in dogajanju v klubu ter se preizkusili v manjšem izzivu.

Na stojnici Vaterpolskega društva Kamnik boste spoznali plavalne programe, ki so primerni za vse starosti, in se seznanili s plavalnimi tečaji, plavanjem mladostnikov, rekreacijo odraslih in vaterpolo šolo. Poleg tega vam bodo kamniški vaterpolisti predstavili tudi opremo za igro vaterpola.

Na sredini poti ob mostu želja pod Homškim hribom boste našli Modro točko, tj. točka Modrih novic, kjer se boste tudi letos lahko preizkusili v metanju balincev in okrepčali s kavo Emmi. Ob 10.30 se bosta na mostu želja srečali tudi domžalska in kamniška občinska delegacija.

Folklorno društvo Kamnik bo pri mostu v Radomljah med 9.30 in 11.30 predstavilo folklorni ples.

Turistično društvo Radomlje bo predstavilo gorenjsko narodno nošo. Šola diatonične harmonike Simona Cerarja z učenci bo poskrbela za zvok. Potekala bo degustacija piva Pale Ale pivovarne Adam Ravbar. Nastopili bodo tudi pevke in pevci iz Radomelj.

Točko podjetja Količevo Karton, ki je generalni sponzor vseh naših dogodkov, boste našli v bližini teniških igrišč v Radomljah. Tukaj si bodo vaši najmlajši lahko malce oddahnili, saj bo na voljo ustvarjanje iz papirne kaše, medtem ko se boste odrasli lahko podučili o zanimivih dejstvih, povezanih z delovanjem in produkti Količevo Kartona, za katere smo prepričani, da jih še niste poznali. Poleg zanimivih informacij in delavnice za otroke bodo v podjetju Količevo Karton na začetni točki v Kamniku oz. Domžalah vsakemu pohodniku, ki se bo prijavil kot udeleženec pohoda in prejel brošuro, podarili tudi ovratni trak.

Na točki Centra za zaščito in reševanje Domžale si boste lahko ogledali zanimiv prikaz gašenja požara, potekala pa bo tudi nagradna igra Gasilnik v vsako gospodinjstvo in vsako vozilo.

Na Bodifitovi točki se boste spoznali s programi in aktivnostmi vadbenih centrov Bodifit v Domžalah in Kamniku.

Tudi v Ribiški družini Bistrica Domžale bodo predstavili svoje dejavnosti, prikazali pa tudi vezav umetnih muh, hkrati pa bo pohodnikom na voljo manjši ribji prigrizek.

Tudi letos se nam je pridružila ekipa Veit Teama, ki bo na mostu ob avtomobilskem salonu na Viru pri Domžalah pekla slastne palačinke. Poleg tega bo na njihovi točki potekala tudi nagradna igra s predstavitvijo vozil, udeleženci pohoda se bodo lahko dogovorili tudi za testne vožnje.

Člani Planinskega društva Domžale bodo na stojnici predstavili raznolike dejavnosti, ki potekajo pod okriljem planinskega društva. Letošnja tema bo označevanje planinskih poti s planinskimi oznakami, markacijami. Pohodniki bodo spoznali pomen različnih oznak in se preizkusili v risanju markacij na leseni podlagi. Svoje izdelke bodo lahko odnesli domov.

Na stojnici Visit Domžale vam bodo predstavili dogajanje in aktivnosti v Domžalah in obiskovalcem ponudili promocijski material Občine Domžale (zemljevide, planinsko karto, vodnike po tematskih poteh, kolesarke karte, drobne spominke, kot so magneti in razglednice). Za vse to ne bo treba odpirati denarnice, dovolj bo prijazen pozdrav in nasmeh, mogoče rešitev kakšne lažje uganke. Pohodniki se bodo lahko preizkusili tudi v disk golfu.

Pohod ob reki, ki povezuje, bo potekal v skladu z Odlokom o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2, kar pomeni, da za udeležence velja pogoj PCT.


Spremljajte novice in FB stran Pohod ob reki, ki povezuje, in bodite obveščeni o vseh novostih, spremembah in aktualnih informacijah …