Aktualno
02
09
2021

Vreme bo lepo

Objavil: irimage 0

Za soboto, 4. septembra, vremenoslovci napovedujejo lepo vreme, pravzaprav idealno za udeležbo na Pohodu ob reki, ki povezuje.


Pohod ob reki, ki povezuje, se začenja ob 7. uri in traja do 13. ure. Vstopni točki za udeležbo na pohodu sta dve, in sicer Glavni trg v Kamniku in Park Martina Krpana v Domžalah.

Letos nimamo organiziranega prevoza, zato vse udeležence prosimo, da za prevoz na izhodiščno točko poskrbijo sami. Avtobus z glavne avtobusne postaje v Kamniku do postaje pred veleblagovnico v Domžalah ob sobotah vozi vsako polno uro (torej ob 6h, 7h, 8h itd.) – natančen vozni red najdete tukaj – medtem ko iz Domžal do Kamnika vozi 27 minut čez uro (torej 6.27, 7.27, 8.27 itd.) – natančen vozni red najdete tukaj. Med obema krajema ob sobotah vozi tudi vlak – vozni red je na spodnji sliki (z modro so označene ure, ki veljajo ob sobotah), najdete pa ga tudi tukaj.

Na 14-kilometrski trasi bo (vključno z obema vstopnima točkama) 15 postojank, na katerih vas čaka prijetno dogajanje. Na desetih točkah boste dobili tudi žig. Kdor prehodi vso pot in zbere vse žige, dobi modro broško, tisti, ki prehodi pot v obe smeri in zbere dvojne žige, pa dobi zlato broško. Poleg tega je za simpatično darilo poskrbelo tudi podjetje Meso Kamnik. Pohodniki bodo z letakom z vsemi žigi do konca septembra v mesnici Meso Kamnik (Usnjarska cesta 1, Kamnik) lahko prevzeli brezplačno hrenovko.

V sodelovanju s podjetjem Armex bomo na postojankah zagotovili brezplačne plastenke z vodo. Kljub temu vse pohodnike prosimo, da imajo vodo tudi s seboj, kajti količina plastenk je omejena in bo na voljo do porabe zalog.

Za varnost in zdravje pohodnikov bodo tudi letos poskrbeli v Zavodu Medigros. Če bo treba (upajmo, da ne!), bodo oskrbeli poškodovane, dehidrirane …

Pohod ob reki, ki povezuje, bo potekal v skladu z Odlokom o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2, kar pomeni, da za udeležence velja pogoj PCT.


Spremljajte novice in FB stran Pohod ob reki, ki povezuje, in bodite obveščeni o vseh novostih, spremembah in aktualnih informacijah …