Program

Seznam postojank z ŽIGI:

 

 

ZAVOD ZA TURIZEM, ŠPORT IN KULTURO KAMNIK

Rezbarji iz celotne Slovenije so si tudi letos za svoje tradicionalno srečanje izbrali mesto Kamnik. Osmo srečanje zapored bo potekalo v soboto, 8. junija, na Glavnem trgu. Srečanje se bo začelo že dopoldan in bo potekalo ves dan. Obiskovalci prireditve bodo lahko opazovali nastajanje mojstrovin iz lesa. Na prireditvi bodo vsi sodelujoči rezbarji ob 11. uri prejeli posebno priznanje za sodelovanje. Od 10.30 do 12.00 bo živa glasba, igrala bo skupina Bojsi.

 

ŠTUDENTSKI KLUB KAMNIK

Tudi letos bo na Pohodu ob reki, ki povezuje prisoten Študentski klub Kamnik, ki vas s svojo stojnico ne bo razočaral. Na stojnici bo na voljo manjše okrepčilo, polno vitaminov. Poleg tega bo ob stojnici na voljo tudi kotiček za druženje in različne igre, kot sta frizbi in jenga. Tam bomo ves čas prisotni tudi mladi, energični študenti, ki bomo popestrili dogajanje.

 

TURISTIČNO DRUŠTVO RADOMLJE

Na stojnici turističnega društva Radomlje se boste lahko posladki z Ivankinimi dobrotami, poskrbljeno pa bo tudi za kakšno presenečenje.

 

PLANINSKO DRUŠTVO DOMŽALE

Planinsko društvo Domžale bo na stojnici predstavljalo svoje najbolj zanimive aktivnosti: športno plezanje, alpinistično šolo in mladinske tabore sredi domačih gora. Domžalski dom na Veliki planini ter plezališča na Rodici, pod Šumberkom in na garažni hiši v Domžalah, ponujajo obilo aktivnih doživetij in možnosti sprostitve. Kot markacisti, alpinisti, vodniki in varuhi gorske narave bodo predstavljali svoje videnje različnih aktivnosti v gorah. Ker pa je varnost v gorah pomembna, bomo mimoidoče še sproti hitro naučili par uporabnih vozlov, ki v gorah pridejo vedno prav.

 

RIBIŠKA DRUŽINA BISTRICA DOMŽALE

Ribiška družina vam bo predstavila: preizkus v praktičnem muharjenju pod vodstvom izkušenih mentorjev, prikaz vezave umetnih muh z Martinom Šircljem (stalnim spremljevalcem mladih ribičev na ribiških taborih), demonstracijo muharskih primežev slovenskega inovatorja in izdelovalca Draga Keržiča ter prikaz knjižnih izdaj na temo športnega ribolova. Obiskovalce bomo seznanili tudi s pripravo jedi iz rib, ribjim pikadom in slepim ribolovom.

 

KRAJEVNA SKUPNOST ŠMARCA

Krajevna skupnost Šmarca bo organizirala in izvedla ustvarjalno delavnico na temo narave. Najmlajši pohodniki bodo pri njih odkrili žige s tematiko iz narave, ki si jih bodo z veseljem pritisnili na roko.

 

ŠAD MAVRICA

ŠAD Mavrica bo tudi letos popestrila dogajanje ob reki. Da bodo vaše noge prekinile monotoni gib hoje, vam bodo na Mavrični postaji pripravili preizkus ravnotežnih in koordinacijskih sposobnosti. Za testiranje vam bodo na voljo vrhunski ročno izdelani longboardi znamke Street Lizard ter rolke lokalnega proizvajalca Dropin Boards. S pomočjo naših vaditeljev bo prvi stik z rolko enostaven – nikoli ni prepozno, da se naučite ali preizkusite nekaj novega. Otroci in mladina pa si bodo lahko privoščili svojih nekaj minut zabave in užitka. Vabljeni torej na Mavrično postajo, kjer si lahko popestrite vaš izlet z nekaj zabave v športnem duhu. Staršem šolskih otrok bodo na voljo seznami počitnic, ki so razpisane za to šolsko leto. Pocukajte nas za rokav, da si priskrbite svoj seznam.

 

MODRA TOČKA

Vse obiskovalce bo pričakala dinamična in zanimiva športna igra v družbi Modrih novic. Oglasite se na MODRI TOČKI in pokažite svoje balinarske sposobnosti. Če zadenete vsaj eno izmed polj, zarisanih na našem poligonu, si zagotovite sodelovanje v žrebanju za bogate nagrade. Za poživitev s kavo bo poskrbel Emmi Caffe Latte Slovenija – okusili boste lahko nov edinstven okus Latte Colombia Edition.

 

BRAINOBRAIN DOMŽALE

Telo boste dodobra razgibali že s hojo, zato se boste na postojanki Brainobrain centra Domžale malo nadihali in razgibali še možgančke. Preizkusili se boste v miselnih zankah in premetankah, s katerimi se srečujejo njihovi tečajniki, po želji pa vam bodo razkrili tudi skrivnosti računanja z njihovim glavnim pripomočkom: abakusom. Mednarodni izobraževalni program Brainobrain je namenjen otrokom od 4. do 14. leta. Temelji na celostnem razvoju možganov s pomočjo uporabe abakusa in mentalne aritmetike ter razvoju osebnosti s pomočjo tehnik NLP.

 

ZAVOD ZA ŠPORT IN REKREACIJO DOMŽALE IN VISIT DOMŽALE

Oglasite se na začetni/končni točki, kjer bo vse obiskovalce pričakalo prijetno vzdušje v novo nastajajočem Parku Martina Krpana. Dogajanje bodo popestrili taborniki Rodu Mlinskih kamnov Radomlje in TIC Domžale. Kuhali bomo slasten golaž, s katerim se bodo lahko okrepčali obiskovalci, manjkale ne bodo niti kokice, sladkorna pena in baloni. Vsi obiskovalci, ki ne bodo preveč utrujeni, bodo lahko na zelenici igrali odbojko ali badminton, v primeru toplega vremena pa bo Zavod za šport in rekreacijo Domžale omogočil brezplačno kopanje na domžalskem kopališču.

 

 

 

Seznam preostalih točk:

 

 

TUŠ

Tuš letos obeležuje 30-letnico in skupaj z njimi jo lahko praznujete pri stojnici ob Titanovi brvi. Tuševa ekipa vas bo seznanila s trajnostnimi aktivnostmi podjetja in vam dala ideje, kako lahko tudi vi storite nekaj več za okolje. Prijazne hostese bodo poskrbele za prijetno in zdravo osvežitev ter vas razvajale z drobnimi presenečenji. Bodite pozorni na zeleno-rumene barve in prav posebno praznično vzdušje, ki bo vladalo na Tuševi stojnici.

 

T2

Vabljeni na T-2 točko v družbo prijetnih hostes, ki vas bodo pogostile z ohlajeno energijsko pijačo, lahko pa boste sodelovali tudi v nagradni igri in se potegovali za privlačno nagrado!

 

KKS KABEL KAMNIK

KKS Kabel Kamnik bo tokrat poskrbel za atraktivno nagradno igro. Fotografirajte utrinek s poti ob Kamniški Bistrici pred pohodom ali na njem, fotografijo objavite na svojem FB ali Instagramu ter jo nujno opremite s #mipohodniki. Ob tem je pomembno, da je vaš profil odprt, sicer fotografije ne bomo videli. Izmed vseh objav bo KKS Kabel Kamnik nagradil najboljšo fotografijo z noro nagrado – pametnim telefonom Huawei P30 Lite.

 

VIVALIS (Diasporal direkt)

Podjetje Vivalis bo za hojo brez krčev v nogah poskrbelo z vzorci magnezija Diasporal. Vsak pohodnik bo že na startu prejel vzorec Disporala direkt, za katerega ne potrebujete vode. Za zdrave mišice z magnezijem Diasporal!

 

VEIT TEAM

Postojanka Veit teama bo tudi letos posladkana s palačinkami. Najbolj utrujeni pohodniki se boste lahko spočili na ležalnikih v senci, vsi pa boste imeli možnost dogovora za testne vožnje in sodelovanje v nagradni igri.

 

CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE

Povezani za večjo varnost – predstavitev poklicnih gasilcev Centra za zaščito in reševanje Domžale.

 

KARTON KOLIČEVO

Letos na pohodu aktivno sodeluje tudi Količevo Karton. Pohodniki si boste na njihovi stojnici lahko ogledali njihove proizvode, se seznanili z načinom izdelave kartonov ter spoznali Papirne Carje. Najmlajši in mladi po srcu pa bodo lahko oblikovali svoje izdelke iz papirja in kartona.

 

ENERGETIKA LJUBLJANA

Tako kot lani bomo tudi letos celotno traso Pohoda ob reki, ki povezuje, dobro označili, tako da boste pot našli tudi tisti, ki boste po njej stopali prvič. Modre usmerjevalne table z napisom so letos nastale v sodelovanju z Energetiko Ljubljana.

 

SANOLABOR

Sanolabor bo na vseh postojankah Pohoda ob reki, ki povezuje, nudil brezplačno vodo. Na sami pohodniški trasi pa bosta dva simpatična fanta poleg vode delila še kupončke presenečenja!

 

MESO KAMNIK

Tudi letos bo z vami Anton iz Kamnika, ki bo poskrbel, da se bodo pohodniki okrepčali z njihovimi sezonskimi dobrotami za žar (čevapčiči, odščipanci, pečenice in še več).

 

QLANDIA

Qlandia bo poskrbela, da bodo vaši pohodniški koraki dobili dodatni zagon. Na njihovi točki v Radomljah boste lahko zavrteli »QL nagradno kolo sreče«. Za prevzem praktičnih nagrad se boste morda morali še malce razgibati (nič težjega),  25 srečnežev med vami pa bo prejelo darilno kartico Qlandia v vrednosti 20€. Če ne boste preutrujeni, lahko darilno kartico vnovčite že kar isti dan v  nakupovalnem centru Qlandia Kamnik. Namig: večerni obisk centra med 19h in 21h je za vse pohodnike lahko še dodatno nagrajen. Najmlajšim boste popestrili pohodniške korake z maskoto Qlaro, ki se bo rada postavila pred fotoobjektiv in podarila objem, da bodo pohodniški koraki vaših najmlajših še lažji. Vzemite si minutko za QL postanek. Splača se!

 

BODIFIT

Ob 9. uri bo BODIFIT izvedel vadbo BODIFIT Fusion. Gre za vadbeno zvrst, ki navdušuje že vrsto let. V BODIFIT Fusion Balance vadbi se prepleta kar nekaj spektakularnih »body & mind« vadbenih zvrsti: pilates, mešanica različnih yoga stilov, esenca tai chia in sledi feldenkrais tehnika. BODIFIT Fusion Balance je harmonija gibanja, pri kateri skozi vaje in posamezne povezane gibe zaznamo visoko stopnjo zavedanja svojega telesa v prostoru. Vadba je primerna za vse aktivne rekreativce in napredne vadeče. Poizkusiš jo enkrat in se lahkotno ujameš v čarovnijo gibanja!

ZAVAROVALNICA TRIGLAV

Zavarovalnica Triglav bo poskrbela za osveščanje ljudi o varnosti, kako pomembno je naše zdravje in življenje ter da je pomembno poskrbeti za naše najbližje. Delili bodo praktična darila.