Aktualno
06
06
2018

Na Pohodu ob reki, ki povezuje, tudi osveščevalne vsebine

Objavil: irimage 0

Da na Pohodu ob reki, ki povezuje, ne bomo samo migali, jedli in se zabavali, ampak tudi kaj novega izvedeli, bodo poskrbeli domžalski poklicni gasilci, Ekologi brez meja in predstavniki Športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh. Pridružili se nam bodo tudi domžalski taborniki in pokazali svoje veščine.

Gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale bodo prikazali svoje dejavnosti, opremo in tehniko, pohodniki boste lahko pogasili požar in se prepričali, da pri gasilcih ni nikoli dolgčas.

Ekologi brez meja vas bodo podučili o pomembnosti ločevanja, preprečevanja odpadkov in hkrati na zabaven način preverili vaše znanje o ločevanju ter vas seznanili z akcijo Očistimo Slovenijo in svet 2018.

Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je največji tovrstni dogodek v letošnjem letu v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc z 42 odtečenimi maratoni zbiral denarna sredstva za ustanovo Mali vitez. Pridružite se mu tudi vi na kakšnem dnevnem maratonu in s svojim tekom pomagajte malim vitezom. Podprite največji športno-dobrodelni projekt letošnjega leta s poslanim SMS-sporočilom. Pošljite SMS na 1919 z geslom VITEZ ali VITEZ5 ter donirajte 1 EUR ali 5 EUR in postanite podpornik projekta tudi vi.

Pridružili pa se nam bodo tudi taborniki Roda skalnih taborov Domžale in nas seznanili s svojimi veščinami ter ribiči Ribiške družine Bistrica Domžale, kjer boste izvedeli vse o muharjenju, ribolovu in ribiškem okolišu Kamniške Bistrice.

Še vedno pa si več o dogajanju na posameznih točkah lahko preberete tukaj.