Aktualno
13
06
2023
PORKP 2023 uradne majice

Vse o letošnjem pohodu na enem mestu

Objavil: irimage 0

Le še nekaj dni nas loči od letošnjega 7. Pohoda ob reki, ki povezuje. Trasa, ki poteka od Kamnika do Domžal oz. obratno, je letos podaljšana do Slovenia Eco Resorta v Kamniku, na poti pa pohodnike čaka veliko pestrega dogajanja. V prispevku smo nanizali nekaj zgoščenih informacij o sami trasi, dogajanju, prevozu, vodi, uradnih majicah pohoda itd., če pa vas zanima še kaj, preverite odgovore na pogosta vprašanja ali nam pišite na urednistvo@modre-novice.si. Generalni pokrovitelj vseh dogodkov, ki jih v letošnjem letu organizira ekipa Modrih novic, je podjetje MM Količevo.

O trasi pohoda

Celotna pot od Slovenia Eco Resorta do parka Martina Krpana v Domžalah je dolga 18 kilometrov. Na celotni trasi bo postavljenih več postojank, kjer pohodniki dobijo žig, poleg tega pa se na vsaki tudi kaj zanimivega dogaja. Za udeležbo na pohodu ni treba prehoditi celotne poti; vstopite oz. izstopite lahko na katerikoli točki Pohoda ob reki, ki povezuje. Trasa pohoda bo v sodelovanju s podjetjem Artik nepremičnine dobro označena.

Artik

Kulinarična ponudba z glasbo na obeh začetnih oz. končnih točkah

Na obeh začetnih oz. končnih točkah pohoda – tako v Slovenia Eco Resortu v Kamniku kot parku Martina Krpana v Domžalah – bo poskrbljeno za hrano, pijačo in zabavo. A pozor – tako udeležba kot vsa ponudba na stojnicah je za pohodnike že vsa leta brezplačna, medtem ko to ne velja za kulinarično ponudbo na obeh začetnih končnih točkah.

V Slovenia Eco Resortu so posebej za pohodnike pripravili znižano ceno hamburgerja in hotdoga. Za dobro glasbo bo poskrbel DJ Rok.

V parku Martina Krpana bodo na voljo burgerji, hotdogi, ocvrti krompirček American Burger, odlični sladoled slaščičarne Bella, pivo Adam Ravbar, brezalkoholna pijača in kava Pellini, za glasbo pa bo poskrbel DJ Adamm. Tukaj si boste v sodelovanju z Avtohišo Real lahko ogledali tudi novi Renault Austral, na točki Visit Domžale pa naredili spominsko fotografijo.

Brezplačen prevoz

V sodelovanju s podjetjema Gerčar prevozi in AP Šinkovec bomo tudi letos organizirali brezplačen prevoz na izhodiščno točko. Med glavno avtobusno postajo v Kamniku in parkom Martina Krpana bosta konstantno vozila dva avtobusa, eden za 50 in drugi za 45 oseb. Avtobusa z vožnjami začenjata ob 6.45 in zaključita ob 15. uri. Lokacijo glavne avtobusne postaje v Kamniku najdete tukaj, lokacijo pred parkom v Domžalah pa tukaj.

Trasa pohoda je podaljšana, tako da je letošnja začetna/končna točka v Kamniku Slovenia Eco Resort (Godič), zato bosta med glavno avtobusno postajo v Kamniku in novo začetno/končno točko Slovenia Eco Resort za prevoz na voljo dva kombija, s katerima so nam prijazno priskočili na pomoč v Zavodu za turizem in šport Kamnik ter podjetju AP Šinkovec.

Ob tem opozarjamo, naj si pohodniki v čim večji meri tudi sami zagotovijo lasten prevoz ali uporabijo javne avtobusne oz. železniške prevoze, saj izkušnje iz preteklih let kažejo, da je za brezplačen prevoz, ki ga organiziramo, zaradi velike gneče treba precej čakati!

Voda

Pohodnike prosimo, da so v čim večji meri samooskrbni in imajo vodo s seboj. Ob poti je na voljo tudi več pitnikov, ki bodo v sodelovanju s pokroviteljem osvežitve, podjetjem i-Vent, tudi dobro označeni. Tu si lahko natočite vodo, za osvežilne napitke pa bodo poskrbeli tudi na nekaterih postojankah.

Na točki revije Modre novice (pri mostu želja pod Homškim hribom) bo postavljena cisterna z vodo, ki jo omogoča Prostovoljno gasilsko društvo Homec, medtem ko bo podjetje MM Količevo priskrbelo papirnate kozarce, tako da se boste lahko odžejali.

Darilca za najbolj vztrajne pohodnike

Vsi tisti, ki boste prehodili 18-kilometrsko pot, boste dobili simbolično darilce, in sicer modro broško, medtem ko boste tisti, ki boste prehodili pot v obeh smereh (cca 35 km), prejeli zlato broško. Poleg tega boste vsi, ki boste zbrali vse žige na poti, v mesnici Meso Kamnik na Usnjarski cesti 1 v Kamniku do konca junija lahko prevzeli brezplačno hrenovko.

Uradne majice pohoda

Na željo številnih pohodnikov smo v letošnjo ponudbo vključili tudi uradne majice Pohoda ob reki, ki povezuje. Majice so temno modre barve, na voljo sta dva dizajna: na prvem je napis Pohod ob reki, ki povezuje, na drugem stiliziran logotip in kratica PORKP, kar pomeni Pohod ob reki, ki povezuje. Število majic je omejeno, cena je 10 evrov. Na voljo bodo tudi na dan pohoda, in sicer na začetni oz. končni točki v Domžalah in Kamniku.

Srečanje občinskih delegacij na polovici poti

Tradicionalno se bosta na polovici poti pri mostu želja pod Homškim hribom srečali kamniška in domžalska občinska delegacija, ki bosta ob 10. uri na most želja pripeli ključavnico z označbo pohoda in začetnicami obeh zavodov ter se tako simbolično zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

Še pred tem, ob 9.30, bo na tem mestu prikaz reševanja iz vode, ki ga bodo izvedli domžalski poklicni gasilci iz Centra za zaščito in reševanje Domžale.

Dogajanje na postojankah

Strnjen program dogajanja na posameznih postojankah najdete tukaj. Sodelujoči društva, klubi, podjetja in ostale organizacije so se letos res potrudili in pripravili zanimivo dogajanje:

  • Izobraževalno-informativne postojanke: predstavitev planinskih tur, gozdnih doživetij, jadralnega padalstva, plavalnih programov in vaterpola, konjeniške dejavnosti, gasilske tehnike in opreme, čebelarstva in apiterapije itd.
  • Postojanke s prigrizki in okrepčili: poleg obeh začetnih/končnih točk še vaflji, krofi, osvežilni napitki, kava, pecivo, pivo in ribe.
  • Postojanke z nagradnimi igrami: kolo sreče, nagradne sestavljanke in druge nagradne igre.
  • Postojanke z aktivnostmi, kot so zabavno fotografiranje, pletenje preproge, delavnicami za otroke, izdelovanjem spominskih razglednic, atletskim poligonom itd.

O vseh pomembnih zadevah in aktualnem dogajanju vas bomo sproti obveščali, zato spremljajte novice in naš facebook profil. Generalni pokrovitelj vseh dogodkov, ki jih v letošnjem letu organizira ekipa Modrih novic, je podjetje MM Količevo.