Aktualno
14
06
2024

Vreme bo lepo!

Objavil: irimage 0

Vremenoslovci za jutri, ko bo potekal Pohod ob reki, ki povezuje, napovedujejo idealno vreme s temperaturami do 21° C.

Pohod ob reki, ki povezuje, se začenja ob 7. uri in traja do 14. ure. Začetni oz. končni točki sta dve, in sicer Keršmančev park v Kamniku in park Martina Krpana v Domžalah. V Kamniku lahko parkirate na parkirišču pri Domu kulture Kamnik, za Frančiškanskim samostanom ali ob stavbi Kegljaškega kluba Kamnik, poleg tega je na voljo tudi peščeno parkirišče pri stavbi Odbojkarskega kluba Kamnik. V Domžalah lahko parkirate v neposredni bližini parka Martina Krpana pri objektu Ten-ten.

POMEMBNO OBVESTILO: Ker jutri skozi Kamnik poteka četrta etapa Dirke po Sloveniji, se lahko zgodi, da bo okoli 14. ure treba na brezplačen avtobus čakati nekoliko dlje.

Na 14-kilometrski trasi Pohoda ob reki, ki povezuje, bo več kot 20 postojank, na katerih vas čaka prijetno dogajanje. Na 18 točkah boste dobili tudi žig. Kdor prehodi vso pot in zbere vse žige, dobi modro broško, tisti, ki prehodi pot v obe smeri in zbere dvojne žige, dobi zlato broško. Poleg tega je za simpatično darilo poskrbelo tudi podjetje Meso Kamnik. Pohodniki bodo z letakom z vsemi žigi do konca junija v mesnici Meso Kamnik (Usnjarska cesta 1, Kamnik) lahko prevzeli brezplačno hrenovko.

Pohodu ob reki, ki povezuje, se lahko priključite ob poljubni uri (ni skupinskega starta) na poljubni točki in prehodite poljuben del poti, prilagojen vašim sposobnostim in pripravljenosti. Trasa pohoda bo v sodelovanju s podjetjem Artik nepremičnine dobro označena. Poleg tega bo na voljo tudi brezplačen prevoz na izhodiščno točko.

Za vodo morajo pohodniki poskrbeti sami

Pohodnike prosimo, da so v čim večji meri samooskrbni in imajo vodo s seboj. Ob poti je na voljo tudi več pitnikov, ki bodo v sodelovanju s pokroviteljem osvežitve, podjetjem i-Vent, tudi dobro označeni. Tu si lahko natočite vodo, za osvežilne napitke pa bodo poskrbeli tudi na nekaterih postojankah.

Če vas zanima še kaj, preverite odgovore na pogosta vprašanja ali nam pišite na urednistvo@modre-novice.si.