Aktualno

Pohod ob reki, ki povezuje: še več dogajanja in zanimivih točk

Objavil: erpium 0
23.03.2018

Še dobra dva meseca nas ločita do tretjega Pohoda ob reki, ki povezuje, že sedaj pa vam organizatorji – nosilni organizator je revija Modre novice v sodelovanju z Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik in Zavodom za šport in rekreacijo Domžale – obljubljamo, da bo letošnji še boljši od prvih dveh. Na rekreacijski poti ob Kamniški Bistrici smo pripravili še več dogajanja in zanimivih točk.

O trasi

Trasa meri 14 kilometrov. Začetna oz. končna točka v Kamniku je letos Keršmančev park, kjer vas bo čakala postojanka Študentskega kluba Kamnik. Začetna oz. končna točka v Domžalah bo tudi letos Slamnikarski sejem v središču Domžal, kjer vas bodo pričakali člani Planinskega društva Domžale. Če boste prehodili vso pot, lahko začnete in končate na katerikoli od teh dveh točk. A ne ustrašite se – če ne želite prehoditi celotne poti, se nam lahko pridružite na katerikoli točki pohoda želite in tako dolžino in čas poti prilagodite predvsem sebi in svojim najmlajšim, saj je trasa pohoda zelo primerna in varna tudi za manjše otroke. Pot se nikjer ne vzpenja ali spušča, tako da je primerna tako za otroška kolesa in poganjalce kot za vozičke. Lahko pa se odločite za obisk zgolj ene točke, kjer se vam bo zdelo, da je zanimivo dogajanje za vaše otroke.

Več točk in več dogajanja

Dodali smo nekaj kontrolnih točk, na katerih se boste lahko okrepčali, si malce odpočili, na nekaterih pa tudi pozabavali v zabavnih igrah. Natančnega dogajanja na posameznih točkah še nimamo določenega, že sedaj pa vam lahko zaupamo, da med potjo ne boste niti lačni niti žejni.

Poskrbljeno bo tudi za prevoz

Lani so nam nekateri pohodniki zaupali, da so imeli težave s prevozom, zato smo poskrbeli, da vam letos ne bo treba skrbeti, kako boste od končne točke prišli do svojega avta. Na končni, začetni in sredinski točki bodo postaje, kjer vas bodo v sodelovanju z Avtohišo Real čakali naši avti. Ne skrbite, spoznali jih boste po napisu Pohod ob reki, ki povezuje. Voznik vas bo odpeljal do sredinske ali končne točke, kjer ste ob začetku pustili svoj avto.

Povezovanje na mostu želja

Glavni namen pohoda je tudi letos povezovanje sosednjih občin – Kamnika in Domžal. Zato bo vrhunec dogajanja tudi letos potekal na mostu želja pod Homškim hribom, kjer se bosta srečali kamniška in domžalska občinska delegacija ter se s pripenjanjem ključavnice zopet simbolno zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

Če želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju, spremljajte FB Pohod ob reki, ki povezuje ali novičke na tej spletni strani.