Aktualno
29
05
2018

Po slamnik na Pohodu ob reki, ki povezuje

Objavil: irimage 0

Na Pohodu ob reki, ki povezuje, je začetna točka za tiste, ki boste pot začeli v Domžalah, Slamnikarski park. Tu vas bodo pričakali člani Planinskega društva Domžale, od katerih boste dobili vse potrebne informacije v zvezi s pohodom. Isti dan, torej 9. junija, pa bo tam potekal tudi osrednji dogodek v spomin na dediščino slamnikarstva – Slamnikarski sejem.

Slamnikarski sejem bo v Slamnikarskem parku (park pri Občini Domžale) potekal od 8.30 do 15. ure, zaključek bo ob 18. uri v Slamnikarskem muzeju, kjer bo Srečanje ljudskih pevcev in godcev Domžale in Kamnik.

Tudi letošnji sejem bo tematski – slama in vse, kar iz nje naredimo, seveda pa v prvi vrsti slamniki in prikaz pletenja kit iz slame. Predstavili se bodo razstavljavci iz Slovenije in tujine z bogato ponudbo izdelkov iz slame in drugih eko izdelkov in izdelkov iz naravnih materialov. Slamnikarski sejem je otrokom prijazna prireditev. V Slamnikarskem kotičku za najmlajše bo zabavno in ustvarjalno: nagradno tekmovanje v ustvarjanju najbolj izvirnega ptičjega strašila (predhodne prijave 3-članskih ekip na slamnikarski.muzej@kd-domzale), sprehod po labirintu iz slamnatih bal, tovarna milnih mehurčkov, ustvarjalne delavnice itd.

Poleg tega bo v parku potekal tudi bogat spremljevalni program, med nastopajočimi bodo Godba Domžale z Domžalskimi mažoretami, Glasbena šola Domžale, Otroški zborčki iz domžalskih vrtcev, Otroška folklorna skupina KD Domžale, Plesna skupina Češminke Domžale, Banda CITRARSKA, Mešani PZ Drouz Radomlje itd. Modna revija slamnikov bo v več izhodih predstavila modne slamnike in njihovo uporabnost ob različnih priložnostih s poudarkom na nošenju kril.

Celoten program dogodka na www.kd-domzale.si/slamnikarski-sejem.html.

Spremljate lahko tudi FB stran Slamnikarski muzej Domžale.