Aktualno
12
06
2024
PORKP 2023 / MŠ

Pestro dogajanje na obeh začetnih/končnih točkah

Objavil: irimage 0

Letošnji osmi Pohod ob reki, ki povezuje, bo potekal od Keršmančevega parka v Kamniku do Parka Martina Krpana v Domžalah oz. obratno. Na obeh začetnih oz. končnih točkah – pohod poteka v obe smeri in ga lahko začnete v Kamniku ali Domžalah – pripravljamo pestro kulinarično in zabavno ponudbo. Poleg tega bo poskrbljeno tudi za parkiranje in brezplačen prevoz na izhodiščno točko.

V Keršmančevem parku v Kamniku boste lahko kupili uradne majice Pohoda ob reki, ki povezuje, in uživali v odlični kulinarični ponudbi Gostilne Repnik, ki bo posebej za pohodnike poleg osvežilnih napitkov pripravila tudi golaž s testeninami, kamniško kajžerco (klobaso) z ženofom (gorčico), peresnike s šparglji in sušenim paradižnikom ter šmorn (ponudba hrane in pijače ni brezplačna). Za prijetno glasbeno kuliso bo poskrbel DJ Tupy.

Za športni pridih bodo poskrbeli člani Društva za letenje z jadralnimi padali Polet Kamnik, ki vam bodo predstavili jadralno padalstvo, prikazali padalo, njegove sedeže, vetrne vreče in pripravili tudi zabavno dogajanje za otroke (balinčki, pobarvanke, žoge, frizbiji …).

V Kamniku lahko parkirate na parkirišču pri Domu kulture Kamnik, za Frančiškanskim samostanom ali ob stavbi Kegljaškega kluba Kamnik, poleg tega je na voljo tudi peščeno parkirišče pri stavbi Odbojkarskega kluba Kamnik.

V sodelovanju s podjetjem Gerčar prevozi bo organiziran brezplačen prevoz na izhodiščno točko z dvema avtobusoma. V Kamniku bo avtobus odložil oz. pobral pohodnike na glavni avtobusni postaji. Avtobusa nimata voznega reda, temveč bosta na dan pohoda, v soboto, 15. junija, od 6.45 zjutraj do 14. ure konstantno vozila med Kamnikom in Domžalami.

Ker ta dan skozi Kamnik poteka četrta etapa Dirke po Sloveniji, se lahko zgodi, da bo okoli 14. ure treba na avtobus čakati nekoliko dlje.

Tudi v parku Martina Krpana v Domžalah boste lahko kupili uradne majice pohoda, pričakala pa vas bo tudi pestra kulinarična ponudba: burgerji, piščančji fingersi in ocvrti krompirček American Burger, pijača bubble tea in odličen sladoled slaščičarne Bella, pivo Adam Ravbar, brezalkoholna pijača in kava Pellini (ponudba hrane in pijače ni brezplačna). Za glasbo bo poskrbel DJ Samo Satler.

Poleg tega se bodo v parku Martina Krpana predstavili Avtohiša Real z novim Renault Australom in nagradno igro, Humanitarno društvo diabetikov Domžale, Moravče, Mengeš, Lukovica, Trzin pa bo organiziralo merjenje krvnega sladkorja.

Avtohiša Real

V Domžalah lahko parkirate v neposredni bližini parka Martina Krpana pri objektu Ten-ten, brezplačna avtobusa pa bosta pohodnike pobirala/odlagala v neposredni bližini parka. Avtobusa nimata voznega reda, temveč bosta na dan pohoda, v soboto, 15. junija, od 6.45 zjutraj do 14. ure konstantno vozila med Kamnikom in Domžalami.

Če vas zanima še kaj, pokukajte v rubriko Pogosta vprašanja ali pa nam pišite na urednistvo@modre-novice.si.

Zabeležite si datum Pohoda ob reki, ki povezuje – 15. junij – ter spremljajte naše novice in facebook profil, saj vas bomo o vseh pomembnih zadevah in aktualnem dogajanju sproti obveščali.