Aktualno
31
08
2021

Pester program na postojankah Pohoda ob reki, ki povezuje

Objavil: irimage 0

Na 14-kilometrski poti Pohoda ob reki, ki povezuje, bo tokrat vključno z obema vstopnima točkama petnajst postojank, kjer se bodo predstavljala društva in organizacije iz regije. Na desetih postojankah bodo pohodniki dobili tudi žig – kje so žigi, si lahko ogledate tukaj.


Na postojanki Roda bistriških gamsov iz Kamnika boste lahko spoznali taborništvo, se preizkusili v prižiganju ognja na več različnih načinov, se fotografirali v bivaku, narejenem iz dveh šotork, in se gugali na gugalnici, ki jo bodo postavili kamniški taborniki.

Stojnica Študentskega kluba Kamnik je namenjena vsem mladim in mladim po srcu. Tu se boste lahko okrepčali, izvedeli o njihovih projektih in dogajanju v klubu ter se preizkusili v manjšem izzivu.

Na stojnici Vaterpolskega društva Kamnik boste spoznali plavalne programe, ki so primerni za vse starosti, in se seznanili s plavalnimi tečaji, plavanjem mladostnikov, rekreacijo odraslih in vaterpolo šolo. Poleg tega vam bodo kamniški vaterpolisti predstavili tudi opremo za igro vaterpola.

Folklorno društvo Kamnik bo pri mostu v Radomljah med 9.30 in 11.30 predstavilo folklorni ples.

Turistično društvo Radomlje bo predstavilo gorenjsko narodno nošo. Šola diatonične harmonike Simona Cerarja z učenci bo poskrbela za zvok. Potekala bo degustacija piva Pale Ale pivovarne Adam Ravbar. Nastopili bodo tudi pevke in pevci iz Radomelj.

Na točki Centra za zaščito in reševanje Domžale si boste lahko ogledali zanimiv prikaz gašenja požara, potekala pa bo tudi nagradna igra Gasilnik v vsako gospodinjstvo in vsako vozilo.

Tudi v Ribiški družini Bistrica Domžale bodo predstavili svoje dejavnosti, prikazali pa tudi vezav umetnih muh, hkrati pa bo pohodnikom na voljo manjši ribji prigrizek.

Člani Planinskega društva Domžale bodo na stojnici predstavili raznolike dejavnosti, ki potekajo pod okriljem planinskega društva. Letošnja tema bo označevanje planinskih poti s planinskimi oznakami, markacijami. Pohodniki bodo spoznali pomen različnih oznak in se preizkusili v risanju markacij na leseni podlagi. Svoje izdelke bodo lahko odnesli domov.

Na stojnici Visit Domžale vam bodo predstavili dogajanje in aktivnosti v Domžalah in obiskovalcem ponudili promocijski material Občine Domžale (zemljevide, planinsko karto, vodnike po tematskih poteh, kolesarke karte, drobne spominke, kot so magneti in razglednice). Za vse to ne bo treba odpirati denarnice, dovolj bo prijazen pozdrav in nasmeh, mogoče rešitev kakšne lažje uganke. Pohodniki se bodo lahko preizkusili tudi v disk golfu.

Za varnost in zdravje pohodnikov bodo tudi letos poskrbeli v Zavodu Medigros. Če bo treba (upajmo, da ne!), bodo oskrbeli poškodovane, dehidrirane …

Pohod ob reki, ki povezuje, bo potekal v skladu z Odlokom o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2, kar pomeni, da za udeležence velja pogoj PCT.


Spremljajte novice in FB stran Pohod ob reki, ki povezuje, in bodite obveščeni o vseh novostih, spremembah in aktualnih informacijah …