Aktualno
13
06
2024
Visit Domžale 2023

O kolesarskih in pohodniških poteh na točki Visit Domžale

Objavil: irimage 0

Na stojnici Visit Domžale vas bodo seznanili s številnimi aktivnostmi, ki jih lahko doživite v Domžalah.

Domžale postajajo vse bolj turistična občina, saj imajo obiskovalcem ponuditi številna doživetja. Na postojanki Visit Domžale vas bodo seznanili z različnimi možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa v Domžalah.

Kolesarske poti

V Domžalah je vzpostavljenih kar 15 različnih tematskih kolesarskih poti, različnih dolžin in zahtevnosti. Vse kolesarske poti so pred časom tudi digitalizirali, tako da so na voljo v aplikaciji Bikemap.

Pohodniške/učne/doživljajske poti

V Domžalah so na voljo številne možnosti za pohodništvo, med njimi pa so tudi take poti, kjer lahko obiskovalci izvejo marsikaj zanimivega.

  • Homška učna pot obiskovalcem na posebnih panojih ponuja vpogled v življenje, naravo in kamnine ob zeleni rekreacijski osi.
  • Učna pot ob Homški Mlinščici: na 3-kilometrski poti ob Homški Mlinščici, ki so jo naši predniki izkopali pred več kot 340 leti, boste videli 4 mline, 3 male elektrarne, žago in kovačijo.
  • Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, kjer škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Dobro označena pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 m nadmorske višine. Za vsa doživetja na poti bo družina potrebovala približno 3 ure. Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. 
  • Pravljično-doživljajska pot Vilinski Homec je dolga 3,6 km z 210 m višinske razlike in vodi ob hudourniški reki Kamniški Bistrici; na vilinski stezi spoznaš zdravilne rastline, zajameš vodo iz čudežnega studenca in prisluhneš vilinskemu petju vil rusalk, obiščeš vilinsko mesto Pikel, se preizkusiš v vilinskem letenju in še in še …