Aktualno
01
10
2020

Iz Kamnika v Domžale ali iz Domžal v Kamnik?

Objavil: irimage 0

Odločitev, v katerem kraju boste začeli svojo pot, prepuščamo vam. Izhodiščni točki sta v Kamniku na Glavnem trgu in v Domžalah v parku Martina Krpana, celotna pot je dolga 14 kilometrov, trasa Pohoda ob reki, ki povezuje, ostaja enaka kot lani. Tudi letos vnaprejšnje prijave niso potrebne.


S pohodom torej lahko začnete v Kamniku ali Domžalah, tudi letos pa velja, da se nam lahko pridružite na kateri izmed vmesnih postojank in prehodite le del poti ob Kamniški Bistrici. Če boste začeli v Kamniku, vas bo pot vodila čez stari del mesta, mimo osnovne šole Frana Albrehta do Titanove brvi – od tu se pot vse do Domžal in parka Martina Krpana vije ob reki Kamniški Bistrici oziroma poteka po urejeni pešpoti ob reki. Natančen potek si lahko ogledate na zemljevidu, na dan pohoda pa bo pot tudi dobro označena.

Na izhodiščnih točkah vsak pohodnik dobi brošuro z označenimi postojankami, na katerih prejme žig. Za pohodnike, ki bodo zbrali vse žige, pripravljamo simbolična darila.

Pot nima izrazitih vzponov oziroma spustov, tako da je primerna za vsakogar. Vsekakor pa pred odhodom premislite, kako dobra je vaša fizična pripravljenost, da se izognete morebitnim nevšečnostim. Čeprav je trasa poti nezahtevna, je celotna pot dolga 14 kilometrov, kar seveda ni malo.

modre novice pohod ob reki

O vseh pomembnih zadevah in aktualnem dogajanju vas bomo sproti obveščali, zato spremljajte novice in naš facebook profil.


Vse pohodnike prosimo za dosledno upoštevanje priporočil in ukrepov NIJZ. Spoštujemo sebe in organizatorje Pohoda ob reki, ki povezuje!

  • na pohod ne hodite, če ste bolni;
  • s seboj prinesite zaščitno obrazno masko, ki si jo nadenite, če ne morete zagotavljati medsebojne razdalje 2 metra;
  • vedite se odgovorno do drugih pohodnikov in do sebe;
  • ob vstopu na pohod si bo treba razkužiti roke;
  • ohranjajte medsebojno razdaljo vsaj 2 metra;
  • vsa ustrezna obvestila o ukrepih bodo nameščena tudi na trasi Pohoda ob reki, ki povezuje.