Aktualno
30
09
2020

Bo ali ne bo? In kaj sploh bo?

Objavil: irimage 0

To je bilo zadnje mesece najbolj pogosto vprašanje, ki smo si ga organizatorji Pohoda ob reki, ki povezuje, zastavljali. Zato smo bili še toliko bolj veseli pozitivnega mnenja NIJZ, kajti to je pomenilo konec negotovosti in – akcija! A vsi dvomi in vprašanja so se na tej točki šele začeli. Kaj lahko in česa ne? Kakšno bo dogajanje na pohodu in kakšno sploh lahko je?


Tisoče vprašanj, premislekov, pogosto pa en sam odgovor: tega ne smemo. Ko smo videli, kako bo dogajanje zaradi ukrepov in priporočil NIJZ na Pohodu ob reki, ki povezuje, okrnjeno, smo za trenutek pomislili, da bi bilo bolje, če tega dogodka letos sploh ne bi bilo. “Saj imamo le peščico drobtinic, ki jih lahko ponudimo našim pohodnikom!” smo tarnali. Pa vendarle smo se odločili, da na zadeve pogledamo pozitivno, ohranimo bistvo, torej sproščujoč 14-kilometrski pohod ob prelepi Kamniški Bistrici, temu poskušamo dodati še kakšno koronanovost, in kljub vsem preprekam in dogajanju ter druženju, ki ju na pohodu letos skorajda ne bo, organiziramo ta edinstven dogodek, ki je eden redkih, ki združuje občane Kamnika, Domžal in širše okolice.

Tako letos ne bomo spodbujali povezovanja in druženja občanov, ampak bomo izpostavljali pristno povezovanje z naravo. Lepota se skriva v preprostih rečeh in to je letošnje vodilo našega pohoda – videti, čutiti, slišati naravo, hoditi po poti, ki je le streljaj oddaljena od naših domov. Upamo, da boste naše letošnjo sporočilo in (ne-)dogajanje razumeli tudi vi, dragi pohodniki, in nas podprli s svojim obiskom kljub nekoliko drugačni izvedbi.

Na letošnjem Pohodu ob reki, ki povezuje, ne bo okrepčil in hrane, prav tako ne bo posebnega dogajanja na posameznih stojnicah, tudi za prevoz na izhodiščno točko boste pohodniki morali poskrbeti sami. Kljub temu se bomo potrudili in vam skupaj z našimi zvestimi sponzorji, ki tudi letos prepoznavajo pomen Pohoda ob reki, ki povezuje, priskrbeli simbolična darilca in razna presenečenja.

Zato vabljeni vsi, ki vam je dovolj dobra volja, pozitivna energija in hoja na svežem zraku. Veseli bomo vaše udeležbe. S tistimi, ki imate raje druženje, dogajanje in brezplačne pogostitve, kot je bilo to na našem pohodu običajno v prejšnjih letih, pa se vidimo prihodnje leto.

O vseh pomembnih zadevah in aktualnem dogajanju vas bomo sproti obveščali, zato spremljajte novice in naš facebook profil.


Vse pohodnike prosimo za dosledno upoštevanje priporočil in ukrepov NIJZ. Spoštujemo sebe in organizatorje Pohoda ob reki, ki povezuje!

  • na pohod ne hodite, če ste bolni;
  • s seboj prinesite zaščitno obrazno masko, ki si jo nadenite, če ne morete zagotavljati medsebojne razdalje 2 metra;
  • vedite se odgovorno do drugih pohodnikov in do sebe;
  • ob vstopu na pohod si bo treba razkužiti roke;
  • ohranjajte medsebojno razdaljo vsaj 2 metra;
  • vsa ustrezna obvestila o ukrepih bodo nameščena tudi na trasi Pohoda ob reki, ki povezuje.